DEZVOLTAREA EMISFEREI CEREBRALE DREPTE cu prof. dr. Florian Colceag® / online / 2021 - 2022

Această formare unică și transformatoare, alături de prof.dr. Florian Colceag, își propune să te ghideaze în fascinata lume a descifrării funcționării echilibrate a creierului uman și să te ajute să înțelegi importanța emisferei drepte creative și dezvoltării integrale și integrate a creierului.

Împreună vom putea afla cum se aplică recentele descoperiri și revelații din neuroștiințe asupra fenomenului învățării, cu aplicații concrete în pedagogie!

"Creierul neantrenat nu păstrează zonele cu potențial, căci organismul nu hrănește ceea ce nu folosește. Din acest motiv educația nu este doar legată de însușirea de cunoștințe ci, în primul rând, de dezvoltarea personalităților."


DESCRIERE:
Prin parcurgerea acestei formări vei putea înțelege mai bine comportamentele copiilor (și chiar pe al tău), privite prin prisma neuroştiinţelor, în scopul creșterii calității vieții și maximizării potențialelor personale!

Ești aici pentru că dacă te preocupă dezvoltarea abilităților native ale copiilor prin metode educaționale adecvate dezvoltării inteligenței integrate și creșterii performanțelor individuale!

Te-ai înscris pentru că îți dorești să fii conștient(ă) de influența emoțiilor și de modul în care se desfășoară procesul de învățare; să știi să eviți deprimarea, pierderea sensului în viața noastră și a copiilor sau chiar capcanele oferite de sistemul de învățământ actual!

Această formare îți poate oferi răspunsuri la aceste preocupări și la multe altele ce țin de dezvoltarea integratoare și funcționarea echilibrată a emisferelor cerebrale prin dezvoltarea emisferei cerebrale drepte.


SCOPURI propuse:

+ Înțelegerea atitudinilor și viziunilor diferite ale oamenilor; descoperirea, analizarea și aprofundarea modulului în care funcționează creierul.
+ Păstrarea sau recuperarea zonelor cu potențial: deoarece tot ceea ce este ignorat nu se întărește și nu devine funcțional - se pierde -, educația clasică de astăzi produce efecte colaterale vizibil negative ce se reflectă în nivelul de abandon educativ sau de analfabetism funcțional. Creierul neantrenat nu păstrează zonele cu potențial, căci organismul nu hrănește ceea ce nu folosește. Din acest motiv educația nu este doar legată de însușirea de cunoștințe ci, în primul rând, de dezvoltarea personalității.
+ Aplicarea neuroștiințelor în înțelegerea modului de gândire și dezvoltare a abilităților copiilor transferate în educație.
+ Înțelegerea importanței și integrarea neuroștiințelor în procesul de reformare a sistemului educațional cu scopul trecerii de la „dresajul” educațional la educația spre emancipare.
+ Maximizarea potențialului prin înțelegerea funcționalității creierului în educație și implementarea unor stiluri de predare benefice minții copilului, potențatoare și valorizatoare de potențial.
+ Dezvoltarea emisferei cerebrale drepte și funcționarea echilibrată și integrată a ambelor emisfere cerebrale.


CONTEXT:

Multe dintre greșelile din educație se datorează unei neînțelegeri suficiente a modului de funcționare a creierului uman. Printre aceste neînțelegeri se află cele legate de emisferele cerebrale, de creierul mijlociu, etc. În consecință, sistemul de predare / învățare a fost proiectat astfel încât, ignorând capacitățile extraordinare ce se dezvoltă pe potențialele native, în loc să conducă la maximizarea potențialelor umane și la optimizarea proceselor, conduce la ratarea acestor potențiale prin tehnici didactice greșit proiectate.

Studiile recente de genetică cuantică și neurofiziologie arată date extrem de relevante asupra modului de funcționare a creierului uman. Aceste descoperiri deschid noi orizonturi și ne conduc pe drumul unor noi deschideri asupra fenomenului învățării cu aplicații profunde în pedagogie. Concluzia este că se poate învăța fără chin, pedepse, răsplăți și evaluări cantitative. Această învățare, infinit mai eficientă, se poate face când creierul este fericit, nu stresat, când este într-o stare de armonie, nu de conflict.


OBIECTIVE:

 • Dobândirea unei baze de cunoștințe interdisciplinare necesară înțelegerii funcționării complexe a creierului uman și a descifrării comportamentelor umane, în scopul controlării propriei existențe și al creșterii calității vieții.
 • Modalități de dezvoltare a emisferei drepte creative și de antrenare a funcționării echilibrate a creierului.
 • Modele educaționale pentru dezvoltarea inteligenței integrate și creșterea performanțelor individuale prin activarea comportamentelor de învățare specifice orizonturilor și vârstei de dezvoltare a personalității copiilor.
 • Prevenirea și ameliorarea consecințelor depresiei școlare, soluții pentru re-echilibrarea potențialelor ce pot fi practicate în sistemul pedagogic; recuperarea copiilor demotivaţi.
 • „Chei” de înțelegere a adolescenților – pedagogia pubertății și a adolescenței.


PERIOADA DE DESFĂȘURARE:

01 noiembrie – 30 iunie
Data limită până la care aveți acces la materiale și de depunere a proiectelor finalizate complet este 01 noiembrie, anul următor începerii formării, cu posibilitatea prelungirii.


STRUCTURA:

 • 23 module* de formare online, a câte 3 ore fiecare, constând în înregistrări video ale cursului predat de dl. prof. dr. Florian Colceag;
 • 85 de ore de formare teoretică și practică, la distanță
 • 23 de ore de materiale video de practică în regim peer to peer și mentoring;
 • suport de curs scris constând în materialele scrise date de domnul profesor, aferente fiecărui modul în parte;
 • accesul online în comunitatea Învață să Zbori și posibilitatea de a interacționa și face schimb de experiență cu oameni pasionați de aceste subiecte;
 • accesarea și utilizarea softului de modelare sustenabilă conceput de domnul profesor dr. Florian Colceag în metoda sa (ce va putea fi utilizat pentru realizarea proiectelor);
 • Prezentarea proiectelor finale*, la ultimul modul de formare, în mod interactiv, în cadrul grupului.

* Pentru absolvirea formării este necesară parcurgerea integrală a materialelor video și suport de curs, precum și realizarea unui proiect tematic de absolvire (individual sau de grup).


CUI NE ADRESĂM:

Formarea Dezvoltarea Emisferei Cerebrale Drepte se adresează atât specialiștilor (educatori, profesori, psihologi etc.), cât și nespecialiștilor (părinți),

Concepută astfel încât să aducă beneficii tuturor categoriilor de participanți, această formare este dedicată fiecărei persoane decise să-și trăiască viața în mod conștient, care este interesată de dezvoltarea emisferei cerebrale drepte și de o mai bună cunoaștere a modului de funcționare echilibrat și integrator a creierului uman.


MODUL DE DESFĂȘURARE:

 • La distanță/online în perioada 01 noiembrie – 30 iunie pe platofma online a Asociației Învață să Zbori, prin parcurgerea materialelor video și suport de curs, precum și prin interacționarea cu mentorii și colegii înscriși în formare.
 • Fiecare modul tematic cuprinde atât teorie cât și lucru practic în regim individual sau peer to peer;
 • La cerere, în cazul în care sunt necesare explicații suplimentare, aprofundarea modulelor sau este necesar lucrul punctual și în amănunt pe proiectele personale, se pot organiza sesiuni de mentoring individual sau de grup, suplimentare, cu membrii echipei noastre (care nu sunt incluse în prețul formării).

Te invităm, cu bucurie să începem această călătorie, să descoperim împreună, sub îndrumarea a prof. dr. Florian Colceag, fascinanta lume a neuroștiințelor și să pășim cu încredere pe calea dezvoltării unor minți strălucite, echilibrate și integratoare.

Tematici IZ Dezvoltarea Emisferei Drepte


ECHIPA:

Coordonator și mentor:
Iulia Ioana Huiduc Manolescu
ioana.huiduc@invata-sa-zbori.ro
0742064924


INVESTIȚIA
în tine și în formare se realizează pe bază de sponsorizare pentru acoperirea costurilor de funcționare, într-una din următoarele modalități:

 • Varianta 1: valoarea INTEGRALĂ a formării 600 euro plătiți toți odată (în lei, la rata de schimb a BNR din ziua plății).;
 • Varianta 2: în 3 RATE de câte 235 euro / rată, plătiți trimestrial: rata 1 până la data începerii formării, următoarele 2 rate, ulterior, la fiecare 2 luni;
 • Varianta 3: EARLY BIRD plătind doar 490 euro plătiți toți odată, anterior începerii formării, înainte de 28 octombrie.

! Poți beneficia de un DISCOUNT DE 10% DIN COSTUL TOTAL AL FORMĂRII TALE, pentru fiecare persoană adusă în cadrul formării, plătitoare a taxei de curs în oricare dintre cele 3 variante susmenționate.

!! În continuarea tradiției, Asociația Învață să Zbori oferă și câteva burse (parțiale și integrale) pentru cei care își doresc cu adevărat să aducă o schimbare în sistemul de învățământ din România și care deja își aduc contribuția în acest sens prin ceea ce fac. Bursele vor fi oferite pe baza de selecție (scrisoare de intenție + c.v. trimise pe office@invața-sa-zbori.ro până pe 01 noiembrie), în limita fondurilor (din sponsorizări) disponibile.

!!! DISCOUNT 10% de grup (de la 4 persoane în sus) pentru instituțiile de învățământ !!!


ÎNSCRIEREA:
la această formare se face prin parcurgerea completă a următorilor pași:

 1. completarea formularului pe care îl găsiți aici:
  FORMULAR DE ÎNSCRIERE LA FORMAREA EDR online;
 2. achitarea contribuției de participare se face prin ordin de plată în contul asociației: RO39BTRLRONCRT0248854201 deschis la Banca Transilvania sucursala Tineretului pe numele As. Învață să Zbori, CIF 33193340, cu specificația clară de plată: “Sponsorizare Formare AIZ – EDR LD– pachet …”. Dovada plății asigură garantarea locului dumneavoastră în cadrul formării și accesul dumneavoastră pe platforma online la materialele suport de curs.
 3. completarea și semnarea Contractului de Sponsorizare, pe care îl puteți descărca de AICI: pt. Persoane Fizice , pt. Persoane Juridice
 4. trimiterea prin e-mail (office@învață-sa-zbori.ro) a copiei după buletin / carte de identitate, a Contracrului de Sponsorizare semnat și scanat, precum și a dovezii achitării variantei de pachet pentru care ați optat.

 
Bun venit alături de Echipa Învață să Zbori!

You need to be a member of Invață Să Zbori to add comments!

Join Invață Să Zbori