SCHIMBAREA PARADIGMEI DE GÂNDIRE ÎN EDUCAȚIE - FORMARE în Metoda Prof. Dr. FLORIAN COLCEAG® - teoretic și practic - / online și în sală / 2023 - 2024 / BUC & BV

Schimbarea Paradigmei de Gândire în Educație - FORMARE în Metoda Prof. Dr. FLORIAN COLCEAG® - este următorul nivel de pregătire - teoretică și practică - rezultat al experiențelor noastre dobândite pe parcursul a peste 15 ani de activitate în domeniul gifted education, dezvoltării personale și metodelor alternative de educație, alături de profesorul și mentorul nostru Florian Colceag și specialiști din întreaga lume.

Aceaastă formare te te ajută să descoperi și să înțelegi noile abordări calitative în educație, să de (re)descoperi pe tine și modul în care relaționezi cu ceilalți, dezvoltându-ți totodată și competențele necesare punerii în aplicare cu succes a Metodei Prof. Dr. Florian Colceag®.

O abordare care îi va ajuta pe toți cei cei care cresc, educă sau lucrează cu copiii zilelor noastre să descopere cum să îi susțină pe aceștia să își aducă aminte de esența lor, de inteligența și talentele lor native, de energia care se naște din pasiunile lor și cum să-și dezvolte abilitățille înnăscute, astfel încât să-și poată atinge potențialul maxim.

CONTEXT:

În România, educația a luat o turnură nefavorabilă dezvoltării potențialului uman. Acest lucru pune în pericol echilibrul psiho-emoțional al copiilor noștri și, odată cu el, viitorul nostru ca națiune. S-a creeat un mediu instabil în ceea ce privește posibilitățile de afirmare individuală a potențialului. Copiii noștri nu au profunzime, anduranță și curaj. În plus, de cele mai multe ori, nu au nici modele de la care să învețe aceste atribute.

Cadrul legislativ nu oferă susținerea necesară pentru formarea de oameni cooperanți, armonioși și integri. Nu susține formarea unor caractere și a unor buni cetățeni. În educație se investește din ce în ce mai puțin din punct de vedere instituțional.

Profesorii dispun de resurse puține, nu sunt pregătiți să facă față nevoilor și solicitărilor pe care le ridică noile generații de copii. Nu sunt susținuți și co-interesați profesional, emoțional etc.


SCOP:
 
Diseminarea informației și crearea punților de colaborare între toți cei interesați de acest domeniu și echipa de profesioniști specializați în metoda prof. dr. Florian Colceag®, ce vizează cunoștințe și competențe în psihopedagogie, educație, parenting și, nu în ultimul rând, modelare matematică.
 
La sfârșitul cursului veți fi capabili să înțelegeți și să utilizați Metoda Prof. Dr. Florian Colceag®, atăt personal cât și cu alți copii, precum și să lucrați cu alți profesioniști în domeniu, pe baza unor metode și strategii educaționale inovatoare, capabile să schimbe mentalități și să ofere alternative viabile la sistemul clasic de învățământ românesc, aflat într-o criză majoră.
 
Nota: Cei ce urmează doar formarea aceasta nu vor putea fi considerați formatori în această metodă și nu vor putea forma la rândul lor alți profesioniști în Metoda Prof. Dr. Florian Colceag®. O vor putea utiliza cu succes însă în familie, în propriile lor arii de activitate, precum și cu alți oameni interesați de dezvoltarea unor astfel de programe, în calitate de practicant.
Pentru a deveni formator în această metodă este necesar să vă înscrieți la Formarea de Formatori în Metoda Prof. Dr. Florian Colceag®, organizată de noi (anunțată separat).
 

DESPRE METODĂ:

Dl prof. Florian Colceag a urmat cursurile Facultțăii de Matematică din cadrul Universității București. Timp de 15 ani, începând din 1984, a fost antrenorul Lotului Olimpic Român la matematică. A început să lucreze cu specialişti australieni, în programe de „Gifted Education” – Educaţia copiilor supradotaţi (copii înzestraţi cu calităţi speciale și abilități înalte într-unul sau mai multe domenii). În 1991 a primit o bursă în SUA și și-a luat masteratul în "Educație pentru copii supradotați” la Utah State University. Întors în România în 2001, și-a continuat studiile și a devenit doctor în economie la Academia de Studii Economice, București.

A susținut implementarea unui program educaţional aşa cum îl văzuse aplicat cu succes în ţările civilizate. „Timp de 8 luni am fost purtat între un birou şi altul al Ministerului Educaţiei”. A demisionat din învăţământ, a înfiinţat Organizaţia IRSCA Gifted Education și a început lupta pentru concretizarea unui sistem de învăţământ care să dezvolte și să pună în valoare abilităţile înalte ale copiilor din România.

„Prin gifted education se respectă natura divină a omului şi nu omul-marfă, omul de consum. Noi promovăm omul creator, omul capabil să-şi dezvolte potenţialele.”


DESCRIERE:

“[…] nu ești dator să ajungi ceva, că nu trebuie să parvii nicăieri, că ceea ce importă în primul rând este să fii tu și să poți rămâne tu însuți în orice împrejurare a vieții. Mircea Eliade – „Întoarcerea din Rai”

Formarea își propune să deschidă noi ferestre în ceea ce privește posibilitățile educaționale sustenabile. Își propune să schimbe perspectiva. Implementarea unor soluții inovatoare și coerente capătă caracter de urgență, dar sunt imperios necesare flexibilitatea, creativitatea și strategia.

Mai mult decât atât, această formare vine și cu substratul practic pentru dezvoltarea abilităților personale și competențelor profesionale necesare punerii în aplicare cu succes a tuturor informațiilor, instrumentelor și metodelor prezentate în curs de domnul profesor Florian Colceag.

"E o mare diferență între a ȘTII, a CUNOAȘTE și a (putea) FACE"

Pornind de la ideea că fiecare om este diferit și fiecare context este diferit, ne ferim să dăm rețete și să setăm direcții cu valoare de adevăr absolut. Susținem demersul individual de emancipare. Cursul oferă, în primul rând, instrumente și metode de lucru în planificarea și abordarea educațională. Reprezintă o investiție în dezvoltarea personală și profesională. Cum “schimbarea în lume începe cu noi înșine”, vă oferim pârghiile cu care, împreună, să putem schimba sistemul de învățământ românesc.


OBIECTIVE:

  • Dezvoltarea gândirii complexe în materie de sisteme educaționale, psihopedagogie și parenting;
  • Dezvoltarea abilităților de comunicare intra și inter personală;
  • Dezvoltarea abilităților si competentelor personale profesionale prin integrarea unor viziuni inovatoarea în materie de educație, metode noi de lucru cu copii;
  • Dobândirea cunoștințelor fundamentale în ceea ce privește metoda de analiză si planificare strategică a prof. Florian Colceag®;
  • Experimentarea metodelor și strategiilor eficiente pentru planificarea, implementarea și dezvoltarea de proiecte educaționale personalizate;
  • Dobândirea competențelor de concepere și elaborare de programe și curicule individualizate, raportat la specificul problemei sau nevoilor copiilor, pe bază de modelare matematică sistemică, pornind de la principiile și Metoda prof. dr. Florian Colceag®.


PERIOADA DE DESFĂȘURARE:

01 noiembrie – 10 octombrie
Data limită până la care aveți
acces la materiale și de depunere a proiectelor finalizate complet: 01 noiembrie (anul următor începerii formării)

 

STRUCTURA:

  1. FORMARE TEORETICĂ:
  • 14 module* de formare online, a câte 4 ore fiecare (inclusiv evaluarea finală cu discutarea proiectelor), constând în înregistrări video ale cursului predat de dl. prof. dr. Florian Colceag și materialele scrise aferente acestora precum,
  • 7 înregistrări video ale supervizărilor anterioare cu domnul profesorconstând în înregistrările video cu domnul profesor Florian Colceag, din cadrul supervizărilor și materialele aferente acestora,

ce pot fi parcurse oricând doriți și în propriul vostru ritm;

  • 2 module de supervizare, a câte 2 ore fiecare, în sală / online;
  • peste 82 de ore de formare teoretică și practică, la distanță;
  • 2 sesiuni de mentoring (una individuală și una de grup cu echipa de lucru pe proiect pe care v-o formați) cu trainerul acreditat Iulia Ioana Huiduc Manolescu – coordonatorul formării – pe probleme specifice și proiectele realizate pentru absolvirea formării;
  • suport de curs teoretic în format PDF;
  • Prezentarea proiectelor finale în cadrul unei conferințe naționale organizate cu stakeholderi și factori de decizie din domeniul educației pentru promovarea programelor dezvoltate în cadrul formării (cu condiția finalizării proiectelor în timp util și anunțării intenției de participare efectivă la eveniment, din timp);

2. FORMARE PRACTICĂ:

  • 7 module practice în sală, de 1,5 zile (15 ore/modul, vineri dupămasa și sâmbăta integral), planificate la o distanță de 1 lună între ele, ce îmbină cu succes tehnici de comunicare eficientă, NLP, art-terapie, aplicații practice ale Metodei Prof. Dr. Florian Colceag, coaching sistemic și integrativ în metoda Kutschera Resonanz®, TRE® - Tension and Trauma Release Exercise în metoda dr David Berceli, POY® - Points of You, kinesiologie și tehnici de respirație conștientă și introspecție bazate pe descoperirile științifice și de wellbeing de ultimă oră.
  • 1 modul outdoor pentru evaluarea finală (2,5 zile).

"Wellbeing is the new sustainability of nowadays."

Această parte a formării va dezvolta abilitățile practice și competențele profesionale ale cursanților, astfel încât, după absolvirea formării, aceștia să poată pune în practică metoda prof. Florian Colceag, să poată scrie singuri programe educaționale și curricule și să poată lucra cu copiii și părinți în conformitate cu cele prezentare în cadrul formării.

* Pentru absolvirea formării este necesară înscrierea la întreaga formare, participarea la supervizări, la sesiunile practice, parcurgerea individuală a întregului suport de curs (video și scris) și prezentarea unui proiect conceput la finalul perioadei, folosindu-vă de instrumentele prezentate în cadrul programului și metoda de modelare a domnului profesor Florian Colceag.


TEMATICI IZ SPGE


MODUL DE DESFĂȘURARE:

  • La distanță/online în perioada 15 septembrie - 15 septembrie pe platofma online a Asociației Învață să Zbori;
  • Fiecare modul tematic cuprinde atât teorie cât și lucru practic în regim individual sau peer to peer;
  • La începutul formării, în luna decembrie, va exista o sesiune online de instruire și feedback cu trainerul acreditat Iulia Ioana Huiduc Manolescu;
  • De-a lungul formării vor exista două sesiuni de mentoring (una individuală și una de grup - pentru lucrul pe proiecte) incluse în structura formării, online sau în locație (după posibilitățile cursanților);
  • Acces la programul de modelare Sustainability Modeling (susmod.exe / pentru windows), creat de domnul profesor, pentru realizarea proiectelor.
  • La cerere, în cazul în care sunt necesare explicații suplimentare, aprofundarea modulelor sau este necesar lucrul punctual și în amănunt pe proiectele personale, se pot organiza sesiuni de mentoring individual sau de grup suplimentare cu membrii echipei noastre (care nu sunt incluse în prețul formării).
  • În sală (Buc / Brașov) cele 7 module practice de o zi și jumătate (16:00 - 21:00/22:00 vinerea și 10:00 - 21:00 sâmbăta, cu pauză de prânz și pauze de cafea).
  • Outdoor și în sală, într-o locație în natură stabilită de comun acord cu participanții, 2,5 zile de vineri seara si până duminică dupămasa.
  • La cerere, în cazul în care se dorește o aprofundare a propriului profil și model al inteligențelor multiple fractale, sau dinamicile echipei, se pot organiza sesiuni de evaluare a inteligențelor multiple fractale prin intermediul tehnologiei Biospecter și a modelului inteligențelor fractale dezvoltat de domnul profesor, individual și de grup, pentru identificarea compatibilităților în echipă (care nu sunt incluse în prețul formării).


CUI NE ADRESĂM:

  • Actualilor sau viitorilor specialiști în psihologie, pedagogie, coaching, dezvoltare personală, părinților sau, pur și simplu, acelor oameni pasionați care desfășoară diverse activități educaționale cu copii;
  • Tuturor celor interesați de o explorare complexă a psihopedagogiei și sistemelor educaționale;
  • Celor interesați de metode inovative în parenting, în susținerea potențialelor individuale native ale copiilor și în dezvoltarea armonioasă a personalității acestora;
  • Oamenilor care doresc o pregătire personală în Metoda domnului profesor Florian Colceag® - logica trivalentă, arta de a gândii, modelul sustenabilității -, teoretică și practică, astfel încât la finalul formării să dețină competențele necesare punerii în aplicare a acesteia cu succes și cu încredere, în viața și proiectele proprii, personale și profesionale.


ECHIPA:

Coordonator și mentor:
Iulia Ioana Huiduc Manolescu
ioana.huiduc@invata-sa-zbori.ro
0742064924

Asistenți și Mentori:
Brașov - TBD
București - TBD


INVESTIȚIA
în tine și în formare constă în:

  1. FORMARE TEORETICĂ: 470 euro / persoană / formare
  2. FORMARE PRACTICĂ: 190 euro / persoană / modul, respectiv 1330 euro / formare practică + 250 euro modulul outdoor.
  3. EXTRA (la cerere) sesiuni de mentoring (pe perioada de desfășurare a formării), cu o durată de 1-2 ore: 45 euro / persoană / sesiune | 180 euro / grup (max 6 persoane) / sesiune.
  4. GRATUIT în cadrul formării: 2 module de supervizare (2 ore), 2 sesiuni de mentoring (una individuală și una de grup cu echipa de lucru pe proiect), acces la platforma educațională Învață să Zbori de pe Ning și alte întâlniri sau elemente bonus care apar ca fiind necesare pe parcurs.

și se realizează pe bază de sponsorizare pentru acoperirea costurilor de organizare și funcționare, într-una din următoarele modalități:

  • Varianta 1: valoarea INTEGRALĂ a formării 2125 euro plătiți toți odată (în lei, la rata de schimb a BNR din ziua efectuării plății) înainte de data începerii formării;
  • Varianta 2: ÎN 3 RATE de câte 833 euro / rată, plătiți trimestrial (în lei): rata 1 până la data începerii formărtii, următoarele 2 rate, ulterior, la fiecare 2 luni;
  • Varianta 3: ÎN RATE LUNARE de câte 199 euro / lună, plătiți în avans, înainte de ziua a 5 a fiecărei luni, prima rată la înscriere;
  • Varianta 4: EARLY BIRD plătind doar 1575 euro pentru întreaga formare (1 an), plătiți toți odată înainte de 15 septembrie, (în lei, la rata de schimb a BNR din ziua efectuării plății) / nu se cumulează cu nicio altă ofertă.

Obs: Prețurile exclud costurile individuale de transport și cazare care se suportă de fiecare participant în parte pentru sine.

! Poți beneficia de un DISCOUNT DE 10% DIN COSTUL TOTAL AL FORMĂRII TALE, pentru fiecare persoană adusă în cadrul formării, plătitoare a taxei de curs în oricare dintre variante susmenționate.

!! DISCOUNT SUPLIMENTAR DE 10% (ce poate fi cumulat cu cel de mai sus) primesc toți cei care sunt înscriși deja și participă în paralel la oricare altă formare organizate de noi în această serie!

!!! DISCOUNT 10% de grup (de la 4 persoane în sus) pentru instituțiile de învățământ !!!

Pentru a solicita o bursă de studiu (în cazuri întemeiate), vă rugăm să ne scrieți direct pe adresa de e-mail la office@invata-sa-zbori.ro, împreună cu scrisoarea dumneavoastră de intenție și dovada circumstanțelor în care vă aflați pentru care solicitați bursa, până la data de 01 septembrie.

 
ÎNSCRIEREA
se face prin parcurgerea completă a următorilor pași:

  1. completarea formularului pe care îl găsiți aici:
    FORMULAR DE ÎNSCRIERE LA FORMAREA SPGE
  2. achitarea contribuției de participare se face prin ordin de plată în contul asociației: RO39BTRLRONCRT0248854201 deschis la Banca Transilvania sucursala Tineretului pe numele As. Învață să Zbori, CIF 33193340, cu specificația clară de plată: “Sponsorizare Formare SPGEniv1  – varianta …”. Dovada plății asigură garantarea locului dumneavoastră în cadrul formării și accesul dumneavoastră pe platforma online la materialele suport de curs.
  3. completarea și semnarea Contractului de Sponsorizare, pe care îl puteți descărca de AICI: pt. Persoane Fizice , pt. Persoane Juridice;
  4. trimiterea prin e-mail (office@învață-sa-zbori.ro) a copiei după buletin / carte de identitate, a Contractului de sponsorizare semnat și scanat, precum și a dovezii achitării variantei de pachet pentru care ați optat.


LOCAȚIA, programarea modulelor practice și modalitatea de desfășurare (pt supervizările online sau în sală) vor fi stabilite împreună cu participanții, începând din luna octombrie 2022.

Vă așteptăm cu drag și bucurie alături de noi în această fascinantă Călătorie prodund transformatoare și deschizătoare de noi orizonturi...

Iulia Ioana Huiduc Manolescu
& Echipa Învață să Zbori

E-mail me when people leave their comments –

You need to be a member of Invață Să Zbori to add comments!

Join Invață Să Zbori